Världsranking Golf

Världsranking golf herrar, damer och amatörer
Här hittar du information

Världsranking Golf

Här kan du se uppdaterad världsranking golf för både proffs som amatörer (pojkar och flickor).

>>Mer Golf >>Börja Spela Golf >>Golfregler >>Golftävlingar >>Världsranking Golf >>Golfnyheter

Världsranking Golf – Herrar

Världsranking golf -herrar

Official World Golf Ranking uppdaterar dagen efter större tävlingar


Världsranking Golf – Damer

Världsranking damer

Världsranking damer. Från Rolex Ranking.


Världsranking Golf Pojkar

Världsranking Golf – Pojkar

Världsranking herrar amatörer (pojkar)

Världsranking herrar amatörer (pojkar)


Världsranking Golf Flickor

Världsranking Golf – Flickor

Världsranking damer amatörer (flickor)

Världsranking herrar amatörer (pojkar)

Världsranking Golf

Herrarnas världsranking

Officiell världsrankning i golf –OWGR– är ett system som används för att ranka de bästa manliga professionella golfspelarna i världen. Rankningen baseras på en golfspelares prestation under de senaste två åren, där mer nyligen resultat väger tyngre.

Historien om världsrankningen i golf började på 1980-talet när internationella spelare började utmana PGA TOUR:s dominans. Det fanns ett behov av ett världsomfattande rankingsystem, och efter omfattande forskning och diskussioner med R&A och Sony lanserades det första SONY RANKING-systemet vid Masters 1986, med R&A som sanktionerande organ som använde världsrankningen som en undantagskategori för Open Championship. Bernhard Langer var den första spelaren att rankas som nummer ett .Sedan dess har systemet kontinuerligt förfinats och uppdaterats för att ta hänsyn till den ständigt föränderliga strukturen i världsgolfen och förslag från spelare och touren.

OWGR introducerades 1986 och stöds av de fyra stora mästerskapen och de fem professionella tourerna som utgör International Federation of PGA Tours. Rankingsystemet skapades för att ge en mer exakt representation av världens främsta manliga professionella golfare. Före införandet av OWGR baserades rankingen enbart på en spelares prestation i stora mästerskap och andra utvalda turneringar. OWGR beräknas med hjälp av en formel som tar hänsyn till en spelares prestation under en rullande tvåårsperiod. Poäng delas ut baserat på en spelares slutposition i varje turnering, med fler poäng för starkare fält. Rankingsystemet uppdateras varje måndag och används för att bestämma behörighet till olika turneringar, inklusive stora mästerskap och världsmästerskap i golf.

Damernas Golf världsranking

WWGR introducerades 2006 och stöds av de fem stora mästerskapen och Ladies European Tour. Rankingsystemet skapades för att ge en mer exakt representation av världens främsta kvinnliga professionella golfare. WWGR använder en liknande formel som OWGR, med hänsyn till en spelares prestation under en rullande tvåårsperiod.

Världsranking Amatörer

WAGR introducerades 2007 och rankar manliga och kvinnliga amatörgolfare baserat på deras prestationer i utvalda amatörturneringar. Rankingsystemet är godkänt av International Golf Federation och används för att bestämma behörighet till olika amatörturneringar, inklusive de olympiska spelen. WAGR använder en liknande formel som OWGR och WWGR, med hänsyn till en spelares prestation under en rullande tvåårsperiod.

Sammanfattningsvis är OWGR, WWGR och WAGR alla viktiga rankingsystem som används för att bestämma kvalificering för olika golfturneringar runt om i världen. Dessa rankingsystem har hjälpt till att ge en mer korrekt representation av världens främsta golfare, både professionella och amatörer.

Besök även vår systersite Golfpaket.se!

På golfpaket.se kan du söka på golfpaket i Sverige och utomlands. Nu även golfresor utomlands!