Torekovs Golfklubb

Torekovs Golfklubb

Torekovs Links – med utsikt över havet från alla hål!

Längst ut på Bjärehalvön, med utsikt mot Hallands Väderö – där vågorna från Kattegatt möter den skånska kusten, ligger Torekovs GK, en klassisk linksbana med en karaktär som bjuder på stor variation i spelsituationer

Här har golf spelats sedan tidigt 1900-tal då badgästerna slog sig runt på strandheden. Klubben som är en av de äldsta i landet bildades redan 1924 och erbjöd då en enkel 9-håls bana. 2014 firade klubben 90 år.

Under senare år har klubben tagit hjälp av Alan Strachan, banchef på Walton Heath GC, för att fortsätta att utveckla och förstärka linkskaraktären på banan. Golfklubben vill skapa en känsla av hur marken runt golfbanan såg ut en gång i tiden och arbetar med att tydliggöra banans karaktär.

Torekovs golfbana är en bana med många ”olika ansikten” – beroende på väder och vind. I den förhärskande vinden biter den rejält och är både en stor utmaning och en fantastisk upplevelse. Banans hinder är inte bara vackra utan även strategiskt placerade vilket gör att spelarna tvingas fundera över varje klubbval. Välkommen till vår golfbana!

Mer information och kontaktuppgifter klicka här

Video

Galleri

Sök på information