Degeberga-Widtsköfle Golfklubb

Vittskövle, Skåne

Välkommen till Degeberga-Widtsköfle Golfklubb!

Du hittar Degeberga-Widtsköfle Golfklubb mellan Kristianstad och Österlen

Hit är alla välkomna och vi vill att alla skall trivas och känna sig väl omhändertagna på vår golfklubb.

Slottsbanan
Utmanande och inspirerande. Slottsbanan, ritad av Tommy Nordström, är uppbyggd på ren sandjord, vilket ger fasta spelytor nästan hela året. Banan är av en speciell linkskaraktär, med generösa fairways, kantade av vajande rödsvingelruff som tillsammans med naturliga talldungar mjukt ramar in hålen.

Våra upphöjda, hårda och väl inbunkrade greener ställer krav på bollkontroll och planering av spelet. Vi har under de senaste åren förändrat och förbättrat vår bana och det har gett goda resultat. Vårt mål har varit att öka spelglädjen på banan, den skall passa alla oavsett handicap.

Greenområdena som är mjukt ondulerade med avrinningsytor, möjliggör och inbjuder till stor variation i närspelet. Det är framförallt greenområden och det fasta, snabba underlaget som bestämmer speltaktiken. Spelare med lågt handicap kommer att märka att det krävs ett väl genomtänkt och kontrollerat slag för att träffa och få bollen att stanna på green. Vi har en golfbana som, trots sin längd på scorekortet, belönar bollkontroll och skickligt närspel mycket mer än de 300-meters utslag som den moderna utrustningen möjliggör.

Pay & Play
Vi har en korthålsbana som är öppen för alla. Det är en 9 håls par 3 bana, med hål från 90-160 meter. Banan har ingen tidsbokning – här gäller bollränna! Den är inte slopad enligt Golfförbundets regler. Denna bana är perfekt för en snabb kvällstur eller för träning av närspel. Den fungerar även som utflyktsmål där kompisar, arbetskamrater m.fl. kan ha en underbar dag tillsammans och testa på denna roliga sport.

Video

Fakta

  • 18 hål
  • Par 72
  • Hedbana, Linkskaraktär
  • Golfklubb med eget boende
  • Plats för husbil
  • Restaurang
  • Vittskövle, Skåne
  • Södra Sverige

Karta

NY SÖKNING