Golf på PGA Sweden National

Golf på PGA Sweden National

Golfupplevelsen när den är som bäst – PGA Sweden National erbjuder vi två förstklassiga 18-hålsbanor med olika karaktärer!

Links Course har de typiska linksdragen med stora, vidsträckta greener och många små djupa bunkrar med branta kanter. Greenerna är förhållandevis stora, mjukt ondulerade och allt som oftast relativt hårda. Det ställer krav på inspelen och ger intressanta puttlinjer. Gräset består av huvudsakligen rödsvingel vilket ger banan den karakteristiska linksutseendet med torra, hårda och snabba spelytor och en färg som varierar mellan grön, brun, gul och röd.

På Lakes Course, i kontrast till Links Course, möts Du av grönare spelytor, mindre men inte små greener, grundare men stora bunkrar och som namnet indikerar är en hel del vatten i spel. Designen av banan är inspirerad av den banarkitektur som användes på 1920 och 1930-talet men naturligtvis konstruerad med senaste teknologi och kunskap.

Precis som Links Course så är hela banan sandcappad och oerhört väldränerad. Greenerna på Lakes Course är sådda med krypvensgräs. Fairway är fasta men gräset bär bollen något mer än på Links Course som gör att bollen sitter något högre.

Galleri

Sök på information