Radie: Av
Radie:
km Set radius for geolocation
Sök
Laddning…

Golftävlingar – Putt tävlingar

Här visas exempel på putt tävlingar.
Välj i menyn för annan typ av golftävling du vill ha mer information om.

Golftävlingar - Putt tävlingar

Golf

Putt-tävlingar innan eller efter ronden.

Skinns

Alla som medverkar i tävlingen börjar med att putta på i förväg bestämt hål på övningsgreenen. Den spelare som har lägst HCP börjar. Den som kommer längst ifrån hål åker ut. Man skiftar sedan hål. Den som var närmst hål på föregående hål väljer nytt hål och puttar först. Spelas till sista spelare är kvar. Man kan bestämma i förväg om golfbollar skall markeras eller ej.

18 hål

Spelas över 18 hål på övningsbanan. Lägst HCP börjar. Närmast hål får 2 poäng. Näst närmast får 1 poäng. Den spelare som vinner ett hål börjar putta på nästa hål. Man kan variera tävlingen beroende på hur många deltagare. Exempelvis har man 5 eller fler deltagare kan man ha 3 poäng för närmast, 2 poäng till den som är näst närmst, 1 poäng till den som är tredje från hålet. Kan även vara extra poäng om man sänker en putt på första slaget.

21

3 poäng i hål, 2 poäng närmast hål. Först till 21 poäng vinner. Man kan variera poängsättning beroende på antalet spelare som medverkar. Ex. 1 poäng till den som är näst närmast.

Match

2 spelare. Lägst HCP börjar på ett hål som denna spelare väljer på övningsgreenen. Närmast hål vinner hålet. Den som vinner ett hål väljer nästa hål och börjar putta. Man kan bestämma i förväg hur många poäng man måste ha. Man kan t.e.x även ha att man måste vinna med 2 eller liknande.

minilogos2 minilogos1 minilogos2 minilogos1 minilogos2 minilogos1

Translate »